Mer om Xerxes

 

Världsartisten Malena Ernman spelar huvudrollen som kung Xerxes och medverkar gör också operastjärnorna Loa Falkman och Kerstin Avemo. Föreställningen regisseras av Lars Rudolfsson (“Kristina från Duvemåla” och “Hjälp sökes”). Musiken framförs av en av världens främsta barockorkestrar Ensemble Matheus (Frankrike) och dirigent är deras konstnärlige ledare, Jean-Christophe Spinosi.

“Xerxes” har premiär den 12 september “ och spelas under hösten 2014 i Artipelags Artbox.

”Xerxes” samlar den nordiska sångareliten, en av Sveriges främsta regissörer, världens ledande barockorkester och en av barockmusikens största dirigenter.

– Vår ambition är att introducera barockopera för den breda svenska opera- och teaterpubliken i en miljö som påminner om operans enkla och naturliga bakgrund. Därför valde vi den fascinerande konsthallen Artipelag och dess vackra inramning i Stockholms skärgård, säger Malena Ernman.

Musiken i “Xerxes” framförs av en av världens främsta barockorkestrar – franska Ensemble Matheus. Dirigent är deras konstnärliga ledare Jean-Christophe Spinosi, som vunnit en lång rad internationella utmärkelser och priser.

21 maj 2014